Zondag 7 oktober 2012
Door: Anita
Blijf op de hoogte en volg Anita
08 Oktober 2012 | Burundi, Rwanda
We hadden om 8u30 afgesproken om samen te ontbijten, Jean-Marie had een heerlijke omelet gebakken met getoaste boterhammen, dat smaakte. Rond 10u kwam Freddy hier aan, dat is de hoofdverpleegkundige van het operatiekwartier. Het was een blij weerzien, we hebben wat informatie gewisseld en enkele afspraken gemaakt. Morgenvroeg worden we om 7u verwacht in het ziekenhuis voor de dagelijkse briefing met de hele medische staf en de hoofdverpleegkundigen van de verschillende afdelingen. De bedoeling is dat Musa na de briefing consultaties doet om zo patiënten te selecteren voor het operatieprogramma van de volgende 2 weken rekeninghoudend met de beperkingen die we hebben gezien we hier zonder anesthesist zijn. Cécile & ik gaan ondertussen de dozen van AZV controleren die hier zijn toegekomen met ons gerief, een bezoek brengen aan de sterilisatie en kijken of de dozen met instrumenten die we nodig hebben in orde zijn, de ontwaakruimte checken… De bedoeling is dat we dinsdag van start gaan met de operaties en hopelijk kunnen we vele zieke mensen helpen en hen een beter en comfortabeler leven geven.
Voor de rest hebben we genoten van het middagmaal dat Jean-Marie met veel smaak had bereidt zijnde avocado met een zelfbereid sausje, tomatensoep, kip met erwten & wortelen in tomatensaus en vers gesneden frietjes en als dessert verse fruitsla. Daarna hebben we allen genoten van een siësta : je zou voor minder even gaan liggen na zo’n rijkelijke maaltijd.
Het weer is wat wisselvallig, vanmorgen heeft de zon geschenen maar sinds vanmiddag is het beginnen regenen, het is het begin van het regenseizoen. De temperatuur is rond de 23° dus best aangenaam.
Tot een volgende blog en het is heel leuk om de vele reacties te lezen van jullie…
08 Oktober 2012 - 14:16
Monique Turnhout:
he anita,honger gaan jullie precies niet lijden zo te lezen,wi vinden het prachtig dat er mensen met een groot hard zorgen voor de sukkelaars van ginder doe zo voort zou ik zeggen en tot schrijfs gr.monique -
08 Oktober 2012 - 19:57
Nadine:
Ja, regen hebben we hier ook voldoende gehad maar vanmorgen 5 graden.
Hier dus koud en nat. Hopelijk kan je er snel invliegen om een aantal mensen ginder te helpen met jullie chirurgie. Tot een volgende -
08 Oktober 2012 - 20:21
Schits Ann:
hoi Anita, wat een verhaal al,leuk leuk!!! Ik heb vanmorgen eerste maal moeten krabben van de vries,raar he, maar ik ben altijd de eerste :-) Dus geniet maar van het goede weer daar . Dikke kussen tot vlug x x -
08 Oktober 2012 - 22:01
Alewaters Marc:
Dag Anita, hopelijk hebben ze daar meer dan 1 lepel. :-) -
09 Oktober 2012 - 08:18
GRETA EN HENRI SCHITS:
Hé Anita, zo te zien gaat alles goed met U, hier gaat ook alles zijn gewone gang alleen heb ik goede verkoudheid en dat is niet leuk.
Veel weet ik niet te vertellen straks naar de kookles, een beetje bijleren en goe lachen hopelijk.
gisteren was het hier goed weer maar s'morgens koud maar 3gr hier vanachter is ni vet hé.
Allé tot één dezer maak er het beste van en voorzichtig zijn we willen U hier wel terug zien.
Dikke kussen van ons allen doe doei tot later.
09 Oktober 2012 - 11:33
Nancy V:
Hey Anita,
ik hoop dat jullie heel veel mensen kunnen helpen en dat het feit dat er geen anesthesist voor handen is, jullie niet hoeft te beperken in jullie mogelijkheden.
Groetjes en knuffel
Nancy -
09 Oktober 2012 - 12:29
Sandra Verbruggen:
Hi Anita,
Zo te horen heb je het daar toch niet slecht, buiten dan wat praktische ongemakken. Volhouden maar, je bent goed bezig. Geniet van de aangename temperaturen, want hier is het een pak minder.
Groetjes
Sandra -
09 Oktober 2012 - 15:56
Anne :
hey anita,
ik krijg al honger van die menu van u.
maar op de eerste werkdag van u heb ik een dagje recup en ben ik hier een spinaziesoepje aan het maken ;), als voorgerechtje voor ik straks naar de kookles ga net als greta.
morgen een late net zoals altijd en donderdag staan er heerlijke boontjes bij ons op de menu ;).
de leesboeken zullen wel van pas komen, hopelijk heb je genoeg batterijen bij voor die zaklamp.
nu ga ik wat verder doen.
zal de volgende keer verslag doen van de kookles.
salukes -
09 Oktober 2012 - 15:56
Anne :
hey anita,
ik krijg al honger van die menu van u.
nu ga ik wat verder doen.
zal de volgende keer verslag doen van de kookles.
salukes